София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Легенда показа как се прави за няколко минути

Ромарио още го може, вкара два гола на 58 години

2 месецаБразилейро 18 Симеон Кисьов

Бразилската футболна легенда Ромарио се завърна към тренировки в четвъртък на 58-годишна възраст, почти две десетилетия след като се оттегли от спорта, и му трябваха само няколко минути, за да покаже, че остава голмайстор.

Победителят от Световното първенство през 1994 г., превърнал се в политик, вкара два гола, докато тренираше с много по-млади играчи в Америка от Рио де Жанейро, на който той е президент.

Америка ще играе в първенството от втора дивизия на щата Рио тази година. Ромариньо, един от синовете на бившата звезда на Барселона, е в неговия състав.

„Най-голямата ми цел тук е да имам шанса да играя със сина си. Много спортисти имат тази цел. ЛеБрон Джеймс иска да играе със сина си през следващата година в НБА. Ривалдо също имаше този шанс. Аз също искам това“, каза изтощеният Ромарио пред журналисти след тренировката

Също така известен с острия си език, сред жертвите на който са Пеле, Зико и Марио Загало, Ромарио избра себе си като мишена този път.

„Много съм уморен. Скоро ще имам нужда от носилка, за да ме вземе. За човек, който не е тренирал от 16 години, като цяло успях да тичам малко. Но искам да направя едно много ясно – няма да играя цялото първенство. Идеята ми е да играя няколко минути в някои мачове. Най-важното в това състезание е Америка“, заяви Ромарио.

Америка ще изиграе първия си мач от лигата на 18 май. Ромарио стана неин президент през 2023 г., целяйки да върне клуба в първата дивизия на щата с местните гиганти Фламенго, Флуминензе, Васко да Гама и Ботафого.

И двата гола, отбелязани от Ромарио, дойдоха в част от тренировката с намален терен, и двата в стария му стил- остри завършвания от близка дистанция в наказателното поле. Известно, че не е фен на дузпите, Ромарио очевидно е променил решението си за завръщането си в спорта.

„Ако има дузпа, президентът на нашия клуб ще поиска да я изпълни. Ако треньорът каже „не“, той ще бъде уволнен и президентът на клуба така или иначе ще изпълни наказанието“, шеговито каза Ромарио.