София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КАМПЕОНАТО БРАЗИЛЕЙРО - ОБЗОР НА ПЪРВИ КРЪГ

ФАЛСТАРТ ЗА КРУЗЕЙРО И ИНТЕРНАСИОНАЛ

пропускане
9 годиниБразилейро 9 Телевизия Евроком

Ето, че се изигра и първия кръг в първенството на Бразилия.
Можем да отбележим, че от смятаните за претенденти за титлата тимове, единствено Сао Пауло и Коринтианс спечелиха своите първи мачове.
Отборът на „Тимао” , воден от Тите нанесе удар върху амбициите на Крузейро за поредна титла, след гол на резервата Ромеро, но все още е твърде рано да се правят генерални изводи.
Това беше трета поредна победа за Коринтианс с резултат 1:0 срещу Крузейро. Друг любопитен факт е това, че Коринтианс не допусна гол и вече в 6 от 8 мача срещу „шампионите” успява да запази мрежата си суха.

В мача на откриването Палмейрас и Атлетико Минейро направиха резутатно равенство, завършвайки 2:2, като изравнителния гол за Палмейрас беше отбелязан в 95 минута на мача и това доведе до делириум привържениците на „Вердао”.
Сао Пауло успя да вземе победа срещу Фламенго на своя „Морумби”, след като Луиш Фабиано/74/ и Алешандре Пато/80/ вкараха за 2:0, а Евертън в 86 ‘ минута оформи крайния резултат от 2:1.
За първи път се игра ранен мач от 17:00 часа, като се предвижда всеки кръг да има по един ранен двубой в неделния ден. В този кръг мачът бе между Гремио и Понте Прета, които направиха зрелищно равенство 3:3.
С два гола на Юри Мамуте /25 и 54 минути/ домакините поведоха с 2:0, но отборът на гостите не се предаде и успя да се върне в мача, реализирайки два гола в 62’ и 64’ минути за 2:2. В 78’ минута Родригес отново даде преднина за Гремио, но появилият се смяна Оливейра развали празника на домакините вкарвайки за 3:3 в продължението на мача.
Завърналия се в елита Васко Да Гама разочарова феновете си, записвайки нулево реми с Гояс на свой терен, а Сантош направи 1:1 при гостуването си на Авай, въпреки че Робиньо бе извел „светците” напред  в 27’ минута.
Няма как да не остане незабелязано разочароващото представяне на Интернасионал при гостуването на Атлетико Паранензе, в който мач те загубиха с класическото 3:0.
Лично за мен слабото представяне на грандовете и не толкова зрелищните мачове в първия кръг се дължат на това, че много от отборите все още участват в турнира за Копа Либертадорес.
Първия кръг съвпадна в период между две седмици, в които се играха мачове и предстоят реванши след няколко дена. Именно това е една от причините, заради която треньорите използваха много резерви и не бяха с оптимални състави за мачовете.
Сезонът е дълъг и все още е рано да се правят генерални изводи и постепенно отборите ще навлязат в ритъм и може би след 10 ти кръг вече може да си изградим представа за целите и амбициите на водещите тимове.
Ето и всички резултати от изиграния първи кръг:

Палмейрас – Атлетико Минейро 2:2
Шапекоензе – Коритиба 2:1
Флуминензе – Жонвил 1:0
Гремио – Понте Прета 3:3
Крузейро – Коринтианс 0:1
Сао Пауло – Фламенго 2:1
Атлетико Паранензе – Интернасионал 3:0
Спорт Ресифе – Фигуерензе 4:1
Васко Да Гама – Гояс 0:0
Авай – Сантош 1:1

Следващите мачове от 2 ри кръг ще се изиграят на 17 и 18 май, като дерби мача, който се откроява в този 2 ри кръг е между тимовете на Сантош и Крузейро.