София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КОРИТИБА – ГРЕМИО – ПРЕВЮ

ОТНОВО ТРИ МАЧА ПРЯКО ПО ЕВРОКОМ

9 годиниБразилейро 7 Телевизия Евроком

През този уикенд предстои да се изиграе втория кръг от първенството на Бразилия.
Евроком отново ще излъчи пряко три от мачовете, като първия такъв ще е между отборите на Коритиба и Гремио на 17 май от 00:30 часа.
Студиото за мача започва тридесет минути преди двубоя.

И двата отбора ще преследват първа своя победа, след като не успяха да спечелят мачовете си от първия кръг. Коритиба загуби гостуването си на Шапекоензе с 2:1, докато Гремио завърши 3:3 у дома с Понте Прета.

Двата тима влизат в този мач след мачове за купата на Бразилия, които изиграха през седмицата. Гремио спечели гостуването си на Регатас с 3:1 и вече е с единия крак в следващия кръг. От друга страна Коритиба победи у дома Форталеза в мач реванш и вече се класира напред.

В този двубой един срещу друг се изправят най-младия и най-възрастния треньор в Серия А на Бразилия. Коритиба е воден от 35 годишния Марселиньо Сантош, докато начело на Гремио е 66 годишния Луиш Фелипе Сколари.
Коритиба играе успешно у дома срещу Гремио в последните години, като не е губил в 6 поредни мача /5 победи и 1 равенство/. Последната загуба на домакините срещу съперника на техния стадион „Коуто Перейра” е през далечната 2008 година с 0:1.

Стадионът носи името Коуто Перейра от 1977 година. Кръстен е на тогавашния президент, чиято основна заслуга е построяването на съоръжението. След неговата смърт в негова чест, името се променя от „Белфорт Дуарте” на „Коуто Перейра”.

Интересно за Коритиба е това, че отборът постига забележително постижение, с което подава заявка за участие в рекордите на „Гинес”. Отборът записва 24 поредни победи в официални мачове през 2011 година. След по задълбочени проучвания от „Гинес”, се оказва че има по-голяма поредица от победи – 26 поредни на Аякс през периода 1971-1972 години, но въпреки това постижението на Коритиба е феноменално.
От 2013 години Коритиба е в партньорски отношения с Порто и Бенфика. Португалските грандове изпращат под наем играчи в бразилския тим и се осъществява обмен на треньори, методики на тренировки и юноши.

Луиш Фелипе Сколари се очаква да даде шанс на младия нападател Педро Роча, който отбеляза 2 гола в мач за купата през седмицата за победата с 3:1 на Гремио. В нападение ще действа и Юри Мамуте, който реализира 2 гола в първия кръг срещу Понте Прета. Габриел и Рамиро са аут за Гремио, а Луан е под въпрос и до последно няма да е ясно участието му в мача.