София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КРУЗЕЙРО – КОРИНТИАНС - ПРЕВЮ

ШАМПИОНИТЕ ЗАПОЧВАТ ЗАЩИТАТА НА ТИТЛАТА

9 годиниБразилейро 7 Телевизия Евроком

В пореден мач, който ще бъде излъчен по телевизия Евроком се срещат тимовете на Крузейро и Коринтианс.
Шампионът за 2013 и 2014 година Крузейро излиза срещу Коринтианс в първия си мач за първенството. Те ще се опитат да стартират с победа сезона, в който ще защитава титлата си и ще преследват трета поредна такава.
Този мач няма да се играе на техния храм „Минейрао” в Бело Оризонте. „Лисиците” изтърпяват наказание от миналия сезон, заради лошо поведение на феновете.

Мачът ще се играе в град Куиаба на стадион „Арена Пантанаул”  /капацитет 42 000 /, реконструиран за Световното през 2014 в Бразилия.
Градът е столица на щата Мато Гросо и се намира буквално в центъра на Южна Америка. Куиаба се намира в другия часови пояс, а самият щат граничи с Боливия. Има собствено летище и национален парк, а населението на града е около половин милион жители.
Дългото пътуване и ангажиментите на двата отбора в турнира Копа Либертадорес, където гостуваха и загубиха своите мачове, не е по вкуса на двамата мениджъри.

Това  ще се отрази не само на играчите, но и на техните фенове, които се очаква да бъдат около 20 000. Билетите за мача са на цена от 15 до 58 евро.
За отбора на Крузейро се очаква завръщането сред титулярите на левия бек Фабрицио, след като той  получи контузия в мача срещу Сао Пауло за Копа Либертадорес през седмицата. Деде, Алисон и Жулио Баптища са контузени и няма да вземат участие в мача. За централния защитник Деде има слух, че ще премине в отбора на Сао Пауло по-късно през годината.
В отбора на Коринтианс няма липсващи и треньорът Тите ще може да разчита на всички играчи при определянето на титулярните единадесет.
Той може да направи промени заради мачовете на „Тимао” в турнира за Копа Либертадорес, където отбора трябва да заличава пасив от два  гола срещу парагвайския Гуарани.
Пауло Гереро ще води атаката в редиците на Коринтианс. Според бразилските анализатори, преди началото на първенството именно Гереро от Коринтианс и Леандро Дамиао от Крузейро бяха определени, като най-скъпите и най-силни нападатели в първенството.
В последните 11 двубоя между двата отбора са отбелязани по-малко от 3 гола. Коринтианс не е допуснал гол във вратата си срещу Крузейро в 5 от 7 мача между двата тима във всички турнири.

Коринтианс спечелиха и двата мача през миналия сезон срещу Крузейро и като гост и у дома с минималното 1:0.
В отбора на шампионите се случиха много промени от януари, като продажбата на някои ключови играчи-  Рикардо Гуларт, Евертън Рибейро и Лукаш Силва.
Отборът не се намира в оптимална форма и шансът да спечелят за трети пореден сезон титлата е подложен на съмнение.
Все пак треньорът Марсело Оливейра ще разчита на добрата форма на Леандро Дамиао, който има 12 гола в 18 изиграни мача през настоящата година.
Големият проблем за Крузейро до момента, е липсата на комуникация, като дори треньорът признава необходимостта от засилване на тази връзка и се работи по подобряването и.
Това ще е много по-различен отбор от този, който спечели предишните две първенства. Треньор на "лисиците" Марсело Оливейра смята, че класиране сред първите три ще е успех за отбора.

Средна възраст на отбора на Крузейро е 25.9 години, а на Коринтианс  26.7 години.
Националните състезатели в отбора на домакините са двама / Еугенио Мена -  Чили и Джорджиан Де Араскаета от Уругвай/,  а тези в отбора на гостите са четирима – Пауло Гереро –Перу; Елиас – Бразилия;  Жил-  Бразилия и Анхел Ромеро – Парагвай.

Чужденци в отбора за Крузейро са 5, докато в състава на Коринтианс са с един по-малко - 4.
Клубните членове  на „лисиците” са 67 278 срещу 72 332 за „Тимао”.
Историята на сблъсъците между двата тима датира от 1971 година, като са изиграни 26 мача в Кампеонато Бразилейро с домакин Крузейро.

Победите за Крузейро  са 11 срещу 9 за Коринтианс, а 6 са равенствата. Головата разлика е 27 на 25.
Общия брой срещи изигран между двата тима за първенство е 56 като тук Коринтианс взема превес с 21 победи срещу 19 за Крузейро, а равенствата са 14, при голова разлика 50 на 55 за Коринтианс.
Двамата треньори са се срещали помежду си общо в 6 мача като победите са 2 за треньора на шампионите -  Марсело Оливейра срещу 3 за  Тите, при 1 равенство.
Най-скъп играч за Крузейро е 25 годишния нападател  Леандро Дамиао - 12 млн евро. Като най-скъп и ценен за Коринтианс е определян 27 годишния централен защитник Жил - 9 млн евро.
Общата пазарна стойността на Крузейро се определя на 104 млн евро а тази на Коринтианс на 89 млн. евро
По всичко изглежда, че мачът се очертава като доста непредвидим и равностоен, без явен фаворит.

Дали наказанието да не играят на своя „Минейрао” ще се окаже сериозен минус за отбора на Крузейро или шампионите ще докажат, че където и да играят преследват винаги победата.
Ключово значение за представянето на Коринтианс ще е това дали Тите ще направи промени в отбора, като основната мисъл ще е насочена към реванша за Копа Либертадорес.
Изглежда проблемите и за двата отбора изравняват везните и равенство, като за начало няма да развали апетита на мениджърите към преследването на високите цели поставени от ръководствата.
Как ще завърши сблъсъка може да видите в неделния ден от 22:00 по телевизия Евроком.