София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПАЛМЕЙРАС – АТЛЕТИКО МИНЕЙРО - ПРЕВЮ

“VERDAO” СРЕЩУ “EL GALO” ПРЯКО ПО ЕВРОКОМ

пропускане
9 годиниБразилейро 7 Телевизия Евроком

Както вече знаете през този уикенд започва Кампеонато Бразилейро. Малко след полунощ на 10 май в 00:30 часа,  телевизия Евроком ще излъчва в пряко предаване двубоят между Палмейрас – Атлетико Минейро.

Арена на сблъсъка ще е „Алианц Парк”  в най-голямия град не само в Бразилия, но и в цяла Южна Америка – Сао Пауло.

Този мач се очаква с голям интерес от всички зрители, в предвид на това, че не само е първи мач от първия кръг на първенството, но и заради емоциите в студиото на Евроком, преди и по време на двубоя.

Както сами вече се досещате коментатор и през този сезон на мачовете от Бразилия ще е Станимир Бакалов / Ел Феномено/, а негов партньор в студиото ще бъде красивата Кристиян Кръстева. Компания ще им прави "рожденникът" Бойко Котев!!!

В отбора на Палмейрас настъпиха много промени в положителен аспект и от претендент за изпадане, през настоящия шампионат очакванията на феновете са за нещо повече. Някои дори смятат, че те са способни да се борят за титлата.

Атлетико Минейро съвсем не е случаен отбор, след като те са носител на Купата на Бразилия и Рекопа Судамерикана/ победителите от Копа Судамерикана срещу носителя на Копа Либертадорес/   за 2014 година. „Петлите” както е прякорът на отбора се раздели с един от най-добрите и опитни футболисти през последните години, поелият в посока Китай - Диего Тардели. През 2015 г. той  ще се състезава за Шандонг Лунянг.

Въпреки раздялата с някои ключови футболисти отбора на Атлетико Минейро спечели щатното първенство / Минас Жераис/, отстранявайки по пътя си шампиона Крузейро и си остава един от силните отбори, способен да изненада всеки тим в първенството.

Трябва да се отбележи, че Атлетико Минейро през последните години се представя забележително, когато играе срещу Палмейрас и е спечелил 7 от последните 7 мача между двата отбора. Както сами виждате това е един сериозен аргумент в полза на „петлите”.

Интересен факт е че двамата треньори са се срещали в 5 мача с различни клубове, които са ръководили и резултата е 2:3 в полза на наставника на Атлетико Минейро  Левир Кулпи срещу треньора на Палмейрас Освалдо Оливейра.

Най-скъпите билети за мача са тези за трибуна Cadeira Central Oeste - 60 евро, а цената за билетите на гостуващата агитка са от 40 евро.

Като най-важен и най-високо оценен играч за Палмейрас специалистите определят 32 годишния полузащитник Клейтон Шавиер. За Атлетико Минейро играчът, върху който трябва да насочим вниманието си е  26 годишния десен бек Маркос Роча.

Палмейрас е пред своя опонент в този мач по брой на клубни членове / ежегодно си плащат членска вноска/. Регистрирани са 79 790 членове, докато тези за Атлетико Минейро са 36 996.

Друг показател в полза на домакините е оценката за стойността на отбора, като тимът е оценяван на 86 млн евро, в сравнение с гостите, чиито тим е оценяван на 70 млн. евро.

Това ще е първият от двата домакински мача подред, които Палмейрас ще изиграят за по-малко от 5 дена. На 13 май на отбора предстои мач от втория кръг за Купата на Бразилия срещу Сампайо Кореа. 
Как ще завърши двубоят между Палмейрас – Атлетико Минейро едва ли има някой, който може да каже със сигурност, но едно е ясно… имаме всички предпоставки за един наистина голям мач. Удоволствието да го наблюдаваме ни предоставя телевизия Евроком, така че заредете хладилника с бира, приспете децата и се наслаждавайте.