София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Резерва блесна за Нидерландия при обрат в края срещу Полша

Якуб Пьотровски с четвърт час при загубата на своя тим

10 дниФутбол 3 Симеон Кисьов

Полша и Нидерландия играят при 1:2 в първа среща за двата тима от група D на Евро 2024.

Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски започна срещата на пейката и се появи в игра в 77-ата минута.

Двубоят в Хамбург започна с натиск на нидерландците, но Коди Гакпо, Тиджани Рейндерс и Шави Симонс не се възползваха от добри възможности пред вратата на съперника.

Полша поведе след малко повече от четвърт час игра, след като Адам Букса се възползва от центриране и с глава откри резултата (1:0).

Минути след това Върджил ван Дайк пропусна чудесна възможност да изравни, а Войчех Шчесни за пореден път блесна с намеса.

Нидерландия продължи с натиска и Мемфис Депай на два пъти получи възможност да стреля към вратата на Полша, но не намери целта.

"Лалетата" успяха да изравнят след половин час игра след силен удар на Коди Гакпо и рикошет (1:1).

В самия край на първата част Мемфис Депай пропусна страхотна възможност за обрат, но ударът му премина покрай вратата.

Нидерландците продължиха да атакуват с началото на втората част, но и двата тима имаха по едно опасно положение в първите минути. Шави Симонс и Якуб Кивиор обаче не успяха да се възползват.

Тимът на Роналд Куман отново вдигна оборотите след час игра и Дензел Дъмфрис се отчете с пропуск.

Минути след появата си в игра като резерва Вут Вегхорст се превърна в герой за Нидерландия с гол за 2:1, след като получи пас от Нейтън Аке.

 Якуб Пьотровски можеше са се превърне в герой за Полша след пас към Карол Швидерски в 89-ата минута, но изстрелът на съотборника му беше спасен.

Нидерландия поведе в група D с 3 точки, а Полша има 0. Другите два тима от групата Австрия и Франция играят утре от 22:00 часа наше време.