София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Борис Бонев: Най-сетне имаме присъда за управлението на ГЕРБ

Общинският съветник коментира решението на ВАС по повод движението по бул. "Патриарх Евтимий"

2 дниОбщество 57 Катерина Найденова

Съдът ни каза, че имаме присъда на последните 7 години управление на Йорданка Фандъкова - няма действащ Генерален план за организация на движението. Най-сетне имаме присъда за управлението на ГЕРБ.

Това заяви общинският съветник Борис Бонев от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София"). 

Решението на ВАС, на едни неосъществени политици, хвърли десетки общини в хаос - от пешеходната пътека до големия булевард може да се обжалва, каза Бонев. 

Решението на съда е Параграф 22 - не можем да върнем старата организация на "Патриарха", защото и тя се оказва незаконна, коментира той. 

Истинският проблем на живущите никой не направи нищо, за да имат те допълнително паркоместа. Ето върху това работим, разкри председателят на "Спаси София". И допълни, че се работи за подземни паркинги из столицата. 

Ако нечия оставка трябва да се иска, това е на депутатът Йорданка Фандъкова заради последните 7 години управление на София - сега именно тя да пише закони, е абсурдно, смята Бонев. 

Извинявам се към всички онези софиянци и българи, които се чувстват разочаровани и техните мечти София да стане като Виена, Прага или Лондон, сега с този удар върху развитието, те няма да искат да останат в София. 

Искам да сме онази партия, която работи за следващото поколение, не за следващите избори, каза Борис Бонев.