София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Спрягат Алегри за Барселона

Макар да спечели титлата в Ла Лига, сезонът не бе най-добрият за Барса

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Масимиилано Алегри може да замени Ернесто Валверде начело на Барселона, твърдят последните слухове в Испания. На “Камп Ноу” вече сериозно се замислят за смяна на треньора след загубата от Валенсия на финала за Купата на Испания. Алегрия пък е свободен, след като се раздели с досегашния си тим Ювентус.Макар да спечели титлата в Ла Лига, сезонът не бе най-добрият за Барса. Клубът отпадна драматично от Ливърпул на 1/2-финала в Шампионската лига след загуба в реванша с 0:4, след като първия двубой в Испания бе спечелен с 3:0. По подобен начин клубът отпадна и през миналия сезон, като тогава бе отстранен от Рома. Неуспехът в турнира за Купата на Испания вече тотално преля чашата на търпението на шефовете на каталунците, които са готови да потърсят промяна, твърди “Диарио Спорт”, като цитира информация на “Гол”.
Твърди се, че на “Камп Ноу” е имало спешно съвещания на шефовете, като се смята, че на нея е обсъждано именно евентуална треньорска смяна. За момента президентът Джосеп Мария Бартомеу твърди, че Валверде има пълното доверие на клуба, но нищо чудно това да е само за замазване очите на медиите.