София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ВЕЗЕНКОВ В НБА ПРЕЗ 2017

КЛАУЗА В ДОГОВОРА С БАРСЕЛОНА ГО ЗАДЪРЖА ДО 2017

9 годиниБаскетбол 2 Телевизия Евроком

Александър Везенков няма да може да премине в НБА преди 2017 г. Той е обяснил, че това е записано в клауза в договора му с Барселона. „След първата година не мога да отида. През втората вече ще видим, но до този момент има много време", каза Везенков за YellowRadio, цитиран от „Мундо депортиво".

Баскетболистът преминава от Арис в Барселона с договор за четири години. Той първоначално беше вписан в драфта в НБА, но впоследствие се оттегли.

„Отивам в голям европейски отбор. Ще трябва да показвам качествата си всяка минута, защото конкуренцията е голяма. Това е голямо предизвикателство", добави националът.

Краткосрочните му планове са да отиде в САЩ в следващите дни. „Искам един месец да работя, за да стана по-бърз и мощен", каза Везенков.

В сайта на НБА бяха обърнали внимание точно на това - че българинът има качества, но трябва да развие физиката си. „Има голяма интрига около Везенков, защото той е продукт на едно от най-добрите професионални първенства и е едва на 19 години. Ще му бъде много трудно да бъде продуктивен в НБА, без да стане много експлозивен играч", пише в анализа.