София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Анализатор: Хранилката намаля, защото парите се хвърлят произволно от джипката (ВИДЕО)

Коментар на Калин Тодоров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"

Анализатор: Хранилката намаля, защото парите се хвърлят произволно от джипката (ВИДЕО)

Коментар на Калин Тодоров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"

18 сVox Populi 6623


Българският бизнес е свързан с държавата, образно казано аз виждам една хранилка, която става все по-тясна, защото на нея стават все повече хора, а парите в държавата стават все по-малко, защото когато парите се хвърлят от прозореца на джипката произволно те намаляват. В бюджета има една много голяма капиталова дупка. Това каза анализаторът Калин Тодоров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Така се случва, че един по един започват да ги избутват от хранилката, в момента, в който някой бъде избутан от хранилката, другите от глутницата започват да взимат каквото е останало. Този нов кръг олигарси, които израснаха, укрепнаха и възмажаха под крилото на господин Борисов се опитват да изместят от държавната хранилка хората, които забогатява в края на 90-те години, от групировките, от приватизацията, фалити на банки, кредитни милионери и цялата тази пасмина е избутана от новите и млади вълци, които забогатяха от еврофондове и държавни поръчки. Те се чувстват достатъчно силни, за да избутат другите", каза още Тодоров.

"Господин Борисов се самозабрави и си мисли, че той ще бъде спасителят на нацията. Въздоха на г-н Борисов като бизнесмен е да бъде пазен "Нефтохим" от охранителната фирма на Борисов. Борисов и Златев са пряко свързани и тук говорим за голяма контрабанда за пране на пари. Нека не забравяме, че къщата в Барселона е платена с пари на "Лукойл", коментира още той.