София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Карадайъ: Структурите на ДПС са готови за нови избори

"Бойко Рашков превърна полицията в милиция", заяви председателят на ДПС

пропускане
2 дниПолитика 149

"Тези ненужни предсрочни избори са поправителен изпит", каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция на партията.

"Структурите на ДПС са готови за нови избори", подчерта Карадайъ.

Той заяви, че това, което не се случи през миналия парламент, трябва да се случи през следващия, а именно редовно правителство и край на политическата криза.

"В заедност може да гарантираме просперитет в нашата Родина", подчерта Карадайъ. 

"Задължителното разделение в Парламента е разделение и в страната", но разделено общество не е в интерес за никого, допълни той.

Като лична оценка, той даде "Много добър" на служебния кабинет, като допълни, че това не е оценка на ДПС, към момента такава няма.

"Ние проблеми с Бойко Рашков не сме имали", каза председателят на ДПС в отговор на журналистически въпрос. "Бойко Рашков нарушаваше закона. Бойко Рашков превърна полицията в милиция", категоричен е Карадайъ.

"ДПС е онази партия, към която трябва да се насочат всички българи от всички етноси", каза Карадайъ на въпрос на телевизия "Евроком" за пренасочването на български граждани с турско самосъзнание към партийни структури, различни от ДПС.