София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кои са официалните партньори на Winbet в спорта у нас?

От стартирането на дейността си като онлайн сайт за залози, родният букмейкър Winbet успя да се превърне в предпочитан от много абонати

1 годинаСпортни 30

От стартирането на дейността си като онлайн сайт за залози, родният букмейкър Winbet успя да се превърне в предпочитан от много абонати. Компанията постоянно ъпгрейтва портфолиото си с нови и доказали се опции в бранша. От получаването на лиценз да оперира в хазартния сектор онлайн през 2015 г. досега развитието й е изключително сериозно в положителна посока. Друго нещо, на което залага онлайн букмейкърът Winbet, е да подпомага български клубове. Това става чрез официални партньорства с редица родни отбори. Няколко от тях са футболни, но не са забравени и още спортове като волейбол, хандбал борба и други. Навсякъде се сключват договори от поне три години, а някои вече са продължени за още толкова, което говори за сериозни намерения от страна на букмейкъра за дълго партньорство с тимовете, целейки подпомагането на българския спорт.

 

Поглеждайки към отборите, които спонсорира Winbet, няма как да не забележим, че изборът не е случаен. Компанията залага на легендарни, сериозни и доказали се във времето имена. Почти всички от тях са с широка фенска маса. Финансови параметри по договорите не се обявяват обикновено, но официалната информация гласи, че букмейкърът отпуска средства в няколко направления - към бюджета на клубовете, в помощ на развитието на инфраструктурата на базите им, стимулира с бонуси спечелването на купи и медали в турнирите и т.н. В отговор отборите са сложили логото на фланелките си, като името на спонсора е изписано и на седалките, козирката, рекламните пана или друг елемент от стадионите, например, в зависимост от контракта. Грижата и подкрепата за българския спорт е част от философията на бранда.

 

Няма как да не започнем изброяването на спонсорираните родни отбори с ЦСКА-София. Столичният тим получи подкрепа от бранда още през 2015 г., а през 2021-ва бе обявено, че букмейкърът вече става генерален спонсор на "червените". Параметри по договора не се разкриват, тъй като са конфиденциални, но двете страни обявиха, че спомоществователят няма да придобива акции на "армейците".

 

Три от отборите, които компанията спонсорира, имат общ знаменател - от Пловдив са. Става дума за елитните Ботев и Локомотив, както и втородивизионния Марица, който е създал куп легендарни футболисти. С тази си стъпка от Уинбет за пореден път показват, че определят футбола като социален феномен, който е любим на десетки хиляди хора в България, независимо дали отборите, които поддържат, са от един град, от една група или се борят помежду си в елиминационна фаза на турнира за Купата на България например.

 

Географията на елитните футболни тимове стига и до атрактивния Северозапад, където Winbet отдавна е решил да подпомага отбора на Ботев (Враца) още от участието му във втория ешелон. Освен със средства за първия отбор, се дава "рамо" и за стадиона и тренировъчната база на отбора. Играчи на клуба пък участват и в промоционални активности на букмейкъра.

Останалите футболни тимове, които са спонсорирани от Winbet, са радващите се на популярност в градовете от които са Етър (Велико Търново), Септември (Симитли), Дунав (Русе), Литекс (Ловеч), Рилски спортист (Самоков) и Чавдар (Етрополе). Също така брандът подпомага и клубове в други спортове - волейболните Левски и Лукойл Нефтохимик, отборите по борба Ботев (Враца) и Черноморец (Бургас), и хандбален клуб Бяла.

 

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!