София 2 °C
Велико Търново 7 °C
Пловдив 6 °C
Варна 8 °C
Бургас 10 °C
Начало Новини Предавания На живо

Валери Симеонов: издигаме само доказано успели хора

Това заяви лидерът на НФСБ на пресконференция на партията

14:35 ч. 10.09.2019 г.Политика 15

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов представи кандидатите за кметове по време на пресконференция на партията днес. По думите му всички кандидати са доказано успели хора, бизнесмени, както и такива, занимаващи се с частен бизнес.

Кандидат за кмет на Пловдив е настоящият депутат от НФСБ Славчо Атанасов, който е бил кмет на града от ВМРО от 2007 до 2011 г. Валери Симеонов изложи тезата, че Атанасов не е станал кмет на Пловдив последните два пъти заради манипулации при отчитане на резултатите от вота. Тогава бе избран Иван Тотев от ГЕРБ
.
На въпрос на журналисти дали местният вот може да дестабилизира управляващата коалиция, Симеонов отговори: "Ако пак се използват тези отвратителни манипулации в изборния ден, каквито бяха направени в Пловдив, бъдете сигурни, че коалиция няма да има.”

"Тепърва ще решаваме за София. Тя е черешката на тортата и ще решаваме накрая", обяви още лидерът на НФСБ.
Като доказано успели хора и предприемачи бяха представени още кандидатът за кмет на Добрич Йордан Апостолов, който в момента е депутат, както и претендентите да управляват Варна - Димитър Карбов, Смолян - Владимир Гърбелов, и Разград - Георги Димитров.