София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ананиев се застъпва за фелдшерите

Недоволните настояват за собствена съсловна организация

пропускане
5 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

Здравният министър Кирил Ананиев обеща да обсъди с колегите си в правителството  искането на фелдшерите да се промени Закона за съсловните организации, за да здравните помощници  да имат свои собствен синдикат. Това обеща по-рано днес самият Ананиев на среща с недоволните, излезли на протест пред сградата на ръководеното от него ведомство.
 
Един от тези  недоволни хора, дошли да се борят за победата пред ведомството на Ананиев беше и Емилия Аянска. С  повече от 30 години стаж в смолянската болница и  с заплатата около 1000 лева.
 
В положението на Емилия скоро ще бъде и Мелиха, която сега завършва образованието си за фелдшер и вече си задава въпроса защо да остане в България.
А преди днешният протест да се случи, недоволните търсили многократно министерството, но отговор оттам не идвал.
 
Какво ще се случи оттук-нататък предстои да видим, като ако реакцията не е удовлетворителна, фелдшерите се заканиха да подадат масово оставки.