София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: „Булгартабак“ го приватизира Трайчо

Премиерът се закани да направи пълна ревизия на прехода

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов се закани да ревизира всички приватизационни сделки на прехода. На заседанието на правителството в сряда тай каза, че ще разпореди на МВР и ДАНС да направят пълна ревизия на прехода.

Затова с МВР, на ДАНС разпоредбите, които ще дам, да направим ревизия на целия преход. На всички приватизационни сделки, за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена. В тази сфера, живот и здраве да минат изборите, ще се съсредоточим в пълния обем",заяви министър-председателят.

Той каза още, че повод за това негово решение е обвиненията, които получава за приватазицята на „Булгартабак“ и обвини министъра на икономиката в първото си правителство Трайчо Трайков.

Булгартабак“ беше продаден от Агенция за приватизация и аз моля медиите да питат шефа на тази агенция да разкаже за сделката как е направена с консултант "Сити банк", една от най-големите банки с опит. С наблюдаващ министър Трайчо Трайков“, коментира Борисов.