Гледай
на живо

Борисов: „Булгартабак“ го приватизира Трайчо

Премиерът се закани да направи пълна ревизия на прехода

Борисов: „Булгартабак“ го приватизира Трайчо Премиерът Бойко Борисов се закани да ревизира всички приватизационни сделки на прехода. На заседание... thumbnail text

Премиерът Бойко Борисов се закани да ревизира всички приватизационни сделки на прехода. На заседанието на правителството в сряда тай каза, че ще разпореди на МВР и ДАНС да направят пълна ревизия на прехода.

Затова с МВР, на ДАНС разпоредбите, които ще дам, да направим ревизия на целия преход. На всички приватизационни сделки, за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена. В тази сфера, живот и здраве да минат изборите, ще се съсредоточим в пълния обем",заяви министър-председателят.

Той каза още, че повод за това негово решение е обвиненията, които получава за приватазицята на „Булгартабак“ и обвини министъра на икономиката в първото си правителство Трайчо Трайков.

Булгартабак“ беше продаден от Агенция за приватизация и аз моля медиите да питат шефа на тази агенция да разкаже за сделката как е направена с консултант "Сити банк", една от най-големите банки с опит. С наблюдаващ министър Трайчо Трайков“, коментира Борисов.