София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Домакинства плащат топла вода, при отрязани тръби

Пострадалите от години не ползват услугите на "Топлофикация"

5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Пореден абсурд. Домакинства от Пловдив са принудени да плащат по 200 лева за топла вода, която не са използвали,тъй като от години са се отказали от услугите на местната "Топлофикация". Това разказват потърпевшите пред "Нова телевизия".
 
От местното топлинно дружество обясняват, че въпросните сметки на потърпевшите семейства са начислени служебно, тъй като когато е минавал топлинен счетоводител да отчита показанията в апартаментите не е имало никого и съответно те не са можели да проверят ползвана ли е топла вода, или не. Лицата не били подписали и декларации за отказ от ползване на гореща вода. 
 
Остава загадка защо семействата в продължение на години не са получавали фактури за услугата, която не ползват, а сега такива се поява сега, но от "Топлофикация"-EVN  са категорични, че според закона парите се дължат.
 
Потърпевшите обаче са категорични, че освен жалба до дружеството, ще подадат такава и до прокуратурата за парите, които вече са платили, но реално не дължат.