София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЕКСПЕРТИЗА ЩЕ УСТАНОВИ ИМАЛ ЛИ Е ТОДОР СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ

СПОРЕД ЕКСПЕРТИ УДАРИТЕ НЕ СА ПРИЧИНИЛИ СМЪРТТА МУ

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Предстои да се направи хистологична експертиза, която да установи дали сърдечни проблеми са причина за смъртта на 18-годишния Тодор, който беше пребит до смърт от двама свои съграждани на улица във Враца. Това съобщи пред Нова телевизия говорителят на окръжния съд във Враца Снежана Наумова.

Наумова обясни, че има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване, но не уточни какви точно са те. Тя намекна за прекаран микроинфаркт. Наумова добави още, че върху лицето и тялото на момчето са били нанесени над 20 удара, но според заключението на експертите ударите не са причина за смъртта на Тодор.
Резултатите от аутопсията бяха засекретени, а от прокуратурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на момчето.
От прокуратурата във Враца са категорични, че в ръцете на убития Тодор е имало бокс. По думите им боксът е паднал на земята, когато Тодор се е свлякъл. Негов приятел прибрал бокса, а по-късно го изхвърлил. До момента криминалистите все още не са открили изхвърления бокс.
Хората във Враца са притеснени, че двамата братя-извършители могат да се укрият от правосъдието.