София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Габрово се топи като снежен човек на слънце

Това заяви в предаването "Делници" общински съветник от града

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"Габрово се топи като снежен човек на слънце.", това заяви в предаването "Делници" общинската съветничка от града Пепа Цонева.
 
По думите на Цонева сегашното управление на Габрово инвестира действително много в инфраструктурата на града, но реално икономиката не се подобрявала.
 
Като пример общинската съветничка даде затварянето на товарната гара в Габрово, което се случило, за да се облагодетелства  транспортната фирма на определен депутат, чието име тя не назова.
 
Според Цонева обаче най-големият проблем на Габрово е свързан с отлива на млади хора. По данните, които тя представи, над 1500 човека всяка година напускат града. Производителите в района се оплаквали, поради тази причина, от липса на работна ръка. 
 
Трудности в Габрово имали и с транспорта. Очаквало се в началото на сегашния мандат към автопарка да се присъединят нови над 40 автобуса. В крайна сметка били взети 10 автобуса от София, които вече са излезли от употреба в столицата. Това според Цонева водело до множество аварии.