Гледай
на живо

Ивет Лалова и Мирела Демирева спечелиха сребърни медали на Европейското по лека атлетика

Георги Цонов и Момчил Караилиев се класираха за финала в тройния скок

Ивет Лалова и Мирела Демирева спечелиха сребърни медали на Европейското по лека атлетика Ивет Лалова спечели сребърен медал на 200 м от Европейското първенство в Амстердам. Мирела Демирева ... thumbnail text

Ивет Лалова спечели сребърен медал на 200 м от Европейското първенство в Амстердам. Мирела Демирева пък същосе класира втора в скока на височина.

Във финала на 200 м Лалова завърши за 22.52 сек. Тя се представи силно, но не можа да се противопостави на Дина Ашър-Смит. Състезателката от Великобритания стана шампионка с 22.37 сек. Бронзовия медал заслужи Гина Люкенкампер от Германия, завършила за 22.74 сек.

Демирева постигна успех в скока на височина, като преодоля 1.96 м. Тя се справи с височината от първия си опит, а след това имаше три неуспешни на 1.98 м.

Със същия резултат завърши и Айрине Палшите от Литва, която също взима сребро. Шампионка за трети пореден път стана 37-годишната испанка Рут Бетия, която единствена скочи 1.98 м.

Радослава Мавродиева стана пета в тласкането на гюле. Тя постигна завърши с 18.10 метра, които постигна в третия си опит.Световната шампионка Христина Шваниц защити титлата си с 20.17 метра, второ най-добро постижение в света за сезона. Сребърния медал взе унгарката Анита Мартон с 18.72 метра, а трета с 18.22 метра остана двукратната европейска шампионка за девойки от 2013 и 2015 година Емел Дерели от Турция.

По-рано Георги Цонов и Момчил Караилиев се класираха за финала в тройния скок.