Гледай
на живо

Кардиолог от Пазарджик поставя стентове на абсолютно здрави хора

За шокиращата практика алармира разследващ журналист от Нова телевизия

Кардиолог от Пазарджик поставя стентове на абсолютно здрави хора 57 000 лева взима доктор в провинциална държавна болница. Това скандално разкритие направи разследва... thumbnail text

57 000 лева взима доктор в провинциална държавна болница. Това скандално разкритие направи разследващия журналист от Нова телевизия Васил Иванов вчера.

Д-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог от Пазарджишката държавна болница, е получил заплата в размер на 57 000 лева за януари месец. За последващите месеци възнаграждението му също е приблизително същото.

Според източници на Нова телевизия било редовна практика д-р Лазов да слага стентове на напълно здрави хора, като ги заблуждавал, че имат стеснение на кръвоносен съд в сърцето.

Екипът на предаването се сдоби с коронарография на подставен, напълно здрав човек. Коронарографията е изследване, при което в кръвта се поставя цветно вещество и след това с апарат се прави видеозапис на кръвоносните съдове на сърцето и се вижда дали някъде има стеснение и дали има нужда от поставянето на стент. Коронарографията е била показана от разследващите на няколко водещи специалисти от столични болници и те бяха категорични, че в сърцето на „пациента” няма стеснение на нито един кръвоносен съд. Изследването е показано и на светилото в кардиологията и кардиохирургията у нас – проф. Генчо Начев, директор на кардиологична болница „Св. Екатерина“. Той също потвърди, че проблеми със съдовете в сърцето на човека няма.

Д-р Лазов напълно отрече обвиненията в мошеничество и заяви, че не знае колко точно получава на месец. Разследването на Нова телевизия ще покаже и коментар на директора на болницата на 22-и септември.