София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Константин Бачийски покани Димитър Николов на дебат за Бургас

Досега Николов е участвал единствено в дебат срещу опонента си от БСП

5 годиниИзбори 2019 1 Боряна Райчева

Няколко пъти съм канил настоящия кмет на Бургас Димитър Николов. До този момент аз бях най-голямата опозиция в града. Други кандидат-кметове също са го канили, но досега Николов е участвал единствено в дебат срещу опонента си от БСП Николай Тишев. Това каза кандидатът за кмет на Бургас Константин Бачийски пред Телевизия Евроком.

„Димитър Николов не е отговорил официално, след като го предизвиках на дебат на идеи и решения за Бургас", каза Констатин Бачийски.

Той е категоричен, че все още чака отговор дали Димитър Николов има смелостта да направят този диспут, защото той трябва да е между хора, които имат противоположни позиции и имат какво да дебатират.

„8 години съм в Общинския съвет и смятам, че съм се доказал като реална опозиция, противопоставял съм се на решения на администрацията и съм прокарал промени в полза на бургазлии. Винаги съм смятал, че абсолютното мнозинство на която и да е партия не е здравословно, защото има залитания, самозабравяне. Смятам, че за три мандата който и да е човек се изхабява, нужна е промяна, а това хората няма как да го разберат, ако не видят два различни начина на взаимодействие и решаване на проблемите“, каза още кандидатът за кмет от СЕК Константин Бачийски.