София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Политолог: Тази година купеният вот надминава предишните

Мария Пиргова анализира местните избори и съпътстващите събития

Политолог: Тази година купеният вот надминава предишните

Мария Пиргова анализира местните избори и съпътстващите събития

6 месецаИзбори 2019 129 Боряна Райчева


Изказванията на премиера напоследък не подлежат на коментар, те са крайно несериозни. Това коментира политологът Мария Пиргова в студиото на "Делници".

Тя коментира касирането на изборите, което Мая Манолова поиска, с думите, че този път нейните колеги са единодушни, че купеният вот надминава предишни години. "Доколкото хората следват изборите виждат какво се случва с корпоративния вот. Това, което показват големите цигански квартали в София е, че там няма сгрешени бюлетини. Въпреки това има огромен брой сбъркани протоколи, а това никога не е било", коментира тя.

"ГЕРБ показват жизненост и владеят методите за печеле на избори. Лидерът им говори изключително популистки, активно, без да се съобразява с числа", каза още Пиргова.

"На мястото на Нинова не бих се гордяла с този резултат, защото той е по-нисък от резултатът през 2015г. Формалните показатели на Нинова са много по-ниски. Тя се измъква от разрухата в партията с четирите областни града и се успокоява от качеството. Това обаче не може да бъде задоволяващ резултат", допълни политологът.