София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Политолог: Тази година купеният вот надминава предишните

Мария Пиргова анализира местните избори и съпътстващите събития
6 месецаИзбори 2019 387

Изказванията на премиера напоследък не подлежат на коментар, те са крайно несериозни. Това коментира политологът Мария Пиргова в студиото на "Делници".

Тя коментира касирането на изборите, което Мая Манолова поиска, с думите, че този път нейните колеги са единодушни, че купеният вот надминава предишни години. "Доколкото хората следват изборите виждат какво се случва с корпоративния вот. Това, което показват големите цигански квартали в София е, че там няма сгрешени бюлетини. Въпреки това има огромен брой сбъркани протоколи, а това никога не е било", коментира тя.

"ГЕРБ показват жизненост и владеят методите за печеле на избори. Лидерът им говори изключително популистки, активно, без да се съобразява с числа", каза още Пиргова.

"На мястото на Нинова не бих се гордяла с този резултат, защото той е по-нисък от резултатът през 2015г. Формалните показатели на Нинова са много по-ниски. Тя се измъква от разрухата в партията с четирите областни града и се успокоява от качеството. Това обаче не може да бъде задоволяващ резултат", допълни политологът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!