София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Кметът на Несебър дава клетва с белезници

Подкрепят го с протест
пропускане
2 годиниИзбори 2019 244 Боряна Райчева

Днес избраният за кмет на Несебър Николай Димитров и двама общински съветници ще дойдат с конвой от ареста в София, за да положат клетва. Тримата бяха задържани дни преди първия тур на местните избори с обвинения за купуване на гласове.
Преди началото на тържествената общинска сесия в морския град ще се проведе протест в тяхна подкрепа. Той ще бъде пред заседателната зала, в която новоизбраните градоначалник и общински съветници ще положат клетва. Организатори на протеста са Инициативният комитет, издигнал Николай Димитров за кмет. Той и общинските съветници трябва да бъдат освободени от ареста, заяви Яни Николов - бивш генерален директор на „Слънчев бряг“ АД:
„Той ще положи клетва на химна на България с белезници и защо трябва да водим редовно избран кмет под конвой? В случая са му нарушени правата на гражданин и на редовно избран кмет“, подчерта Николов.
„Не може един човек, който е избран с 8000 гласа да бъде обвиняван неправомерно, според мен“, добави бившият областен управител Петър Козаров.
След като положи клетва, Димитров ще трябва да упълномощи някого за свой заместник, тъй като след тържествената церемония ще се върне отново в ареста.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!