София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МАРЕШКИ: НЕ СЪМ ВЗРИВИЛ АПТЕКАТА СИ

„ТОВА Е ОПИТ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА“

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

“Не съм взривил аптеката си в Бургас“, това заяви бизнесменът Веселин Марешки в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Той заяви, че тези слухове се тиражират, за да омърсяват съзнанието на хората. Неговата версия за случилото се е опит за отклоняване на вниманието от въпроса с цените на горивата. Марешки коментира, че при цена на дизела от 2,70 лв. за литър през януари 2014 година цената на автобусното билетче за градския транспорт във Варна е била 1 лв., а при цена за литър на дизела от 1,48 лв. през 2016 година билетчето продължава да се продава за 1 лв., вместо за 0.50 лв. както би било редно, допълни още бизнесменът.
Марешки зададе задочен въпрос към премиера Бойко Борисов, който по-рано призова всички да се съобразят с падането на цените на горивата. Варненският бизнесмен изрази неразбирането си към кмета на Варна, който не е реагирал на спада в цената и не е направил опит, билетите за градския транспорт в града да бъдат намалени.
По думите на Марешки вместо да се обсъжда ограбването на варненци, се коментира взривената витрина на аптеката в Бургас. Той заяви, че няма подозрения кой стои зад атаката и поясни, че е един от малкото бизнесмени, които нямат охрана. Бизнесменът допълни, че не се страхува и не възнамерява да наема лични охранители.