Гледай
на живо

Местан обжалва гаранцията си от 10 хиляди лева

Лидерът на ДОСТ настоява да може да излиза и извън страната

Лютви Местан е обжалвал гаранцията си от 10 хиляди лева и забраната да напуска страната, информираха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Жалбата е внесена днес.
Припомняме, че на 14 април при автомобилна катастрофа загина 6-месечно бебе. В една от колите беше и лидерът на ПП ДОСТ.
"Какво да кажа за този идиот, той е престъпник, убиец. Уби детето ни. Ние имаме нужда от помощ, народът трябва да ни помогне. Бих искал най-голямото наказание за този човек – да влезе зад решетките", коментира дядото на загиналото бебе Джевдет Сали.
Близките на загиналото дете са изпратили вече искане до Върховната касационна прокуратура тя да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследването и дали всички доказателства се събират по надлежния ред, тъй като близките изказват съмнение, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.
Също така припомняме, че Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на Лютви Местан след катастрофата.