София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Миков: Не може коалиция БСП-АБВ

Според него, изборът на ген. Радев е бил предрешен

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Не може да има коалиция БСП - АБВ. Очевидно е, че става въпрос за преразглеждане на коалицията по повод на президентските избори, заяви в интервю бившият лидер на БСП Михаил Миков. Според него изборът на ген. Румен Радев за кандидат-президент на партията е бил предрешен. 
Миков коментира още, че за тези, които са посветени в работата в БСП, преглеждайки географията на тази номинация е ясно, че това не е заради познаване и тепърва ще създава проблем в предизборната кампания.
"По-скоро е чрез въздействие от определени кръгове в ръководството. Разбира се и със заемането на страна от председателя Нинова, която лично застана зад тази номинация", допълни Михаил Миков. 
Припомняме, че в понеделник и омбудсманът Мая Манолова се отказа от надпреварата с мотива, че има "задкулисни договорки". Според Миков върху нея е имало натиск да се откаже.