София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НС на БСП гласува единодушно - Мая Манолова за кмет на София

Одобрени са и още 100 кандидат-кметове на левицата за страната

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Националният съвет на БСП единодушно подкрепи Мая Манолова за кмет на София. Одобрени са и още 100 кандидат-кметове на левицата за страната.

Председателят на БСП-София Калоян Паргов призова за пореден път кметът Фандъкова да излезе в отпуск по време на кампанията, която започва на 27-ми септември.

"В нейни ръце и на нейно разположение е целият ресурс на Столична община. За да бъде честна, позитивна и прозрачна кампанията, тя трябва да излезе в отпуск, каза Калоян Паргов. - Само така ще бъде честно състезанието и ще бъдат създадени равни условия. Колкото до работата на действащия кмет - гледаме я вече 10 години".

Водачът на листата с кандидати на БСП за общински съветници в София се обърна и към строителите. "Чух, че от ГЕРБ повтарят постоянно една мантра и се опитват да я внушат на хората от строителния бизнес. Едва ли не, ако Мая Манолова и БСП спечелят изборите в София, строителството спирало, инвестициите секвали..., коментира Калоян Паргов. - Не! Нищо не спира! Продължава, но по друг начин, с друга регулация. Защото София има нужда от отваряне, а не от вклиняване - грешка, която допусна 30-годишната дясна политика".

Деница Златева заяви, че Мая Манолова е подкрепеният от Градския съвет на партията кандидат. "Смятаме, че тя е печелившата кандидатура за кмет на София", каза тя. Златева обясни, че през последните 14-15 години и особено през последните 4 години, като омбудсман, Манолова е припозната от гражданското общество като изразителя и защитника на техните интереси. "За първи път институцията на омбудсмана има такъв висок рейтинг. С действията си и с ангажимента си тя показа, че проблемите на хората имат значение за нея", коментира тя. По думите й Манолова може да обедини онези софиянци, които искат промяна в начина на управление. "След 13 години управление на ГЕРБ има умора и това е нормално. Здравословно е на определен период от време да има промяна в управлението. Това важи и за София, и за много други области", категорична бе зам.-председателят на левицата.

Заседанието на социалистите все още продължава.