София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обновената детска клиника в „Пирогов“ отвори врати

Ремонтът е на стойност почти 3 000 0000 лева

7 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

Детска клиника в болница "Пирогов“, която не беше ремонтирана от самото си създаване отвори врати за своите малки пациенти и техните родители в напълно обновен вид.
Старшата сестра Мария Цекова е свидетел на условията преди ремонта, на обстановката по време на самото му протичане и на крайния резултат. Тя ни разведе из една от стаите на новото отделение.
За началника клиниката по детска хирургия в болница „Пирогов“ д-р Христо Шевачев, който работи в нея повече от 20 години промяната  също е голяма.
Цялостният ремонт на детската клиника е на стойност 2 милиона и 900 000 лева,  като около 400 000 са дарени от фондация „Америка за България“. 
Виолета присъства на откриването освен като представител на фондация и като майка на малката Зара, с която й се е наложило да лежи в клиниката преди промяната.
Красимира и седемгодишната й дъщеря Калина са в коремното отделение на детската клиника от 2 дни. Те ни показват новата модерна стая за игри в отделението.
На откриването на обновената клиника присъства лично министър-председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Николай Петров и неговият заместник Мирослав Ненков, директорът на „Пирогов“ професор Балтов, както и множество други официални лица.
Служителите в клиниката изразиха благодарността си за новия й вид и си пожелаха той да радва още дълго тях, малките им пациенти и техните родители.