София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отново работи родилното в Ямбол

Намери се неонатолог

5 годиниЗдраве 3 Боряна Райчева

От днес Родилното отделение в Ямболската болница отново приема родилки. Преди близо 3 месеца то затвори врати и ражданията там бяха преустановени поради липса на неонатолози. Многопрофилната болница в Ямбол е единственото лечебно заведение в областта, в което се извършват раждания, както планово, така и по спешност.

Нова ТВ съобщава, че специалистът е дошъл от Пловдив. Той ще работи до обяд, но ще е на разположение на повикване. „Първото, това е острата нужда и опит за спасяване, искам да помогна на колегите си и на второ място тези мили сантименти. В Ямбол съм работил, след като завърших. Като млад лекар бях по-разпределение три години. Тогава имаше разпределения, между 1978- 1980 г.”, сподели д-р Колишев, който вече е неонатолог МБАЛ „Св. Пантелеймон“- Ямбол в ефира на телевизията.

Правителството отпусна 27 млн. лева за дострояване на нова част от болницата. Изпълнител обаче все още не е избран. А от ремонт нужда има от години. Срокът, в който изтича обществената поръчка т.е. подаването на документи, е 8 юли.