Гледай
на живо

Поредно дело срещу псевдокардиолога Иван Вуцов

Той дори имал договор с НЗОК без да има разрешително за кардиолог

Прокуратурата внесе пореден обвинителен акт срещу 55-годишния Иван Вуцов от Стара Загора, който 12 години се е представял за кардиолог. Той дори има сключен договор със Здравната каса, въпреки че няма разрешително да практикува като специалист по сърдечно-съдови болести.

Вуцов е завършил медицина през 1985 година, а през 1991 година е придобил права на специалист по „Вътрешни болести“. През същата година е подал документи да бъде зачислен за специализация по „Кардиология” и започнал като специализант в Първостепенна окръжна клинична болница в Стара Загора. След това два пъти се е явявал на държавни изпити, за да получи разрешително като специалист по сърдечно-съдови болести, но не ги е издържал.

През 1996 година се снабдява с фалшиво свидетелство за призната специалност „Кардиология“ и в периода 2003 – 2015 година практикувал като кардиолог и дори сключвал договори с НЗОК.

Делото е внесено в Районния съд в Стара Загора и се очаква насрочването му. В съда вече тече едно дело срещу Иван Вуцов.