София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Премиер, цар и Нинова заедно на дискусия за Европа

Според Борисов влизането в чакалнята за Еврозоната е задължително

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов, бившият цар и министър-председател Симеон Саксккобургготски и лидерката на БСП Корнелия Нинова бяха заедно на дискусията „Европа отново на път“.

В изказването си Борисов коментира, че с влизането си в ЕС България е поела ангажимент да въведе еврото, но кога ще стане това, страната ще реши сама. Премиерът подчерта, че влизането в т.нар. чакалня за Еврозоната е задължително и ще бъдат положени всички усилия за това.

„Всички заедно трябва да запазим и изградим бъдещето на ЕС, така че следващото поколение да живее по-добре“, каза от своя страна Симеон Сакскобургготски.

Той се обърна към премиера Борисов, посочвайки, че от началото на следващата година ще е начело на най-смисления съюз в света в тежки за него времена.

„Европа или ще бъде обединена или въобще няма да я бъде“, коментира още бившият премиер.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък отново призова да не се допуска Европа на няколко скорости и коментира, че това няма да реши проблемите на ЕС.