Гледай
на живо

Проф. Радулов: „Ислямска държава“ трябва да бъде унищожена

Терористите трябва да бъдат ликвидирани, а не изтласквани

Проф. Радулов: „Ислямска държава“ трябва да бъде унищожена Новината, че турски танкове са влезли в България е фалшива, но тази, че турски полицаи са били бълга... thumbnail text

Новината, че турски танкове са влезли в България е фалшива, но тази, че турски полицаи са били българин на българска територия пред погледа на български граничари си е съвсем истинска. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ експертът по сигурността професор Николай Радулов.

 „Много по-зловещо и по-ненормално е нещо, което е факт, а не фалшива новина – турски граничари влязоха на българска територия, пребиха български гражданин и нямаше нито един граничен полицай, който да се противопостави на това“, коментира професор Радулов.

Трябваше гранична полиция да ги арестува, да ги вкара в предварителния арест и да се разследва всичко, добави той.

Иначе слагаме 20-метрови знамена, но дали те значат нещ, каза още Радулов.

Според професора нивото на извършени терористични актове и на терористична заплаха остава постоянно високо, но усещането се усилва заради последните атаки в САЩ.

В същото време имаше кървави атентати с много жертви в Судан, Афганистан и на много други места с много повече жертви, отколкото в Ню Йорк, но за това почти не се говори, каза той.

Според него повишената терористична заплаха е резултат от т.нар. изтласкване на „Ислямска държава“.

„Ислямска държава“ не трябва да бъде изтласквана, а унищожена, категоричен е професорът. Той смята, че големите държави като САЩ, Русия, Франция, Великобритания трябва да обединят усилията си за тази цел, тъй като всички са заплашени.