София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радев към Марешки: Невежеството е опасно

Президентът за искането за налагане на мораториум върху армията

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Модернизацията на българската армия няма алтернатива. Невежеството в сферата на сигурността не само е опасно, но накрая винаги излиза скъпо." Така президентът Румен Радев коментира искането на Веселин Марешки за налагане на мораториум върху средствата за армията.

Партия"Воля" иска парламентът да наложи мораториум върху сделките за модернизация на армията. Става въпрос за искане за спиране на покупката на "няколко самолета", с която на ден щели да бъдат откратнати по 6 млн. лева, твърдят от политическата формация.

По думите на президента, война между институциите няма, но има напрежение,което не трябва да се отразява на националните интереси и целите. Гражданите трябва да се ползват с по – голяма сигурност и по – високо качеството на живот.

Държавният глава смята, че ситуацията в момента е много благоприятна за българската делегация в Москва.

"Виждаме съживяване на отношенията с Русия. Аз поставих много въпроси при моята визита за възможностите на руската страна да оптимизира доставките и цените на енергийни ресурси, а също за по-добри условия за нашия бизнес в Русия. Много се надявам правителството да оползотвори всички тези възможности", заяви в Пловдив президентът.