София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Родители на бунт срещу проблемен третокласник

Ученикът нападал съучениците си, пречил на учебния процес

7 годиниОбразование 1 Боряна Райчева

В 19-о СОУ „Елин Пелин“ в София родители се вдигнаха на бунт срещу проблемен третокласник. Те твърдят, че животът и здравето на децата им са застрашени, настояват за излкючването на ученика. Буйният ученик нападал както съучениците си, така и педалогическия съветник. Опитвал е да души децата, заплашвал ги е и че ще им извади очите с химикалка. Освен агресия, детето проявявало и непристойно поведение към учители, пречело на учебния процес и се разхождало по време на час.

Разтревожените родители подали множество сигнали до Министерството на образованието и до Държавната агенция за закрила на детето. До решение на проблема така и не се стигнало, затова те се принудили да вземат крайни мерки. Те са категорични в позицията си, че няма да пуснат децата си на училище, докато не се вземат мерки за разрешаване на проблема.