София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Славчо Атанасов: Юридически е невъзможно коалицията да се разпадне

На изборите се вижда най-добре

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Моето мнение като юрист е, че винаги, когато има юридически спор, винаги може да се намерят аргументи, за да се защити определена теза. Но в случая чисто законово разпадът на малката коалиция как да стане. Това заяви депутатът от НФСБ Славчо Атанасов по повод искането на партия "Атака" Малката коалиция да бъде призната за нелигитимна. 

Според депутата от ОП хората гледат какво партиите правят за тях и какво не правят и това се вижда на изборите. Всичко останало е юридически въпрос, категоричен е той. Най-сложното нещо в политиката е коалицията. Въпросът е до каква степен тези търкания в един момент могат да стигнат до нетърпимост да работи тази коалиция.

На изборите се видя, че колегите от Атака атакуваха собствените си колеги, стигна се до там да атакуват мъжествеността на Ангел Джамбазки, което беше изключително некоректно, коментира Атанасов.  

Коалицията между патриотични формации се възприема добре, убеден е той.