Гледай
на живо

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на Миню Стайков -

той и още седем души са застрашени от постоянен арест

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на Миню Стайков - Специализираната прокуратура повдигна обвинения на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков и ... thumbnail text
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков и още седем души за участие в група за продажба на акцизни стоки без бандерол,  данъчни престъпления и пране на пари. Според съобщение на прокуратурата на Стайков са повдигнати обвинения и за вторични престъпления - избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на над  един милион лева. На други трима прокуратурата повдига обвинение за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери. 
 
Обвиненията ще им бъдат предявени до края на деня, а с  постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа. С това задържане прокуратурата, както личи от съобщението, си гарантира осигуряването на обвинените пред  Специализирания наказателен съд, където обвинителите ще поискат налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. Миню Стайков беше разпитван в продължение на два часа в СДВР днес сутринта. Преди ден разследващи влязоха в офиси на "Винпром Карнобат", "Сис Индустрийс" и "Топаз Мел". Атаката срещу Миню Стайков идва броени дни след удара на спецпрокуратурата и ДАНС над хотелиера –милионер Ветко Арабаджиев. Според зам. Главния прокурор Иван Гешев семейство Арабаджиеви се издирват с червена бюлетина на Интерпол, на сайта на международната полицейска организация обаче няма подобна информация.