Гледай
на живо

Трусове на Позитано

Корнелия Нинова подаде оставка

Трусове на Позитано Аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като председател на БСП. Предлагам... thumbnail text

Аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като председател на БСП. Предлагам свикване на Конгрес в съкратени срокове - от 15 дни, който да констатира по силата на Устава тази оставка. Това заяви председателят на БСП за България Корнелия Нинова в първия си коментар след новината, че подава оставка. 

Нинова предлага да стартира кампания за номинации, приемане на правила и процедури за избор на председател по новия Устав, чрез пряк избор.

Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с анализа на резултатите на изборите, отчетите на изборите, подготовка за местните избори, номинации за председател и до края на юли да изберем новия предател такъв, какъвто партията реши, коментира още тя. По думите й действията се ръководят от желанието през август, септември, октомври партията да се съсредоточи върху местната кампания.

Дай Боже, да спечелим местните избори,  в което вярвам, добави Нинова.

Благодаря ви още веднъж за всички усилия. Бъдете със самочувствие, че сме сила, че зад вас стоят хора, които ни вярват. Най-вече тях не трябва да предаваме. Да им дадем самочувствие, че сме на прав път и да им дадем енергия за местните избори.