София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Арда удари Славия и поведе в битката за Европа

Кърджалийци заемат седмото място на две точки пред ЦСКА 1948

24 дниФутбол 6 Симеон Кисьов

Арда победи Славия с 3:1 в мач от 35-и кръг на втората четворка на Първа лига и поведе в битката за седмото място, даващо право на бараж за Лигата на конференциите.

Първото сериозно положение в мача беше за Славия. Още в осмата минута Владимир Николов стреля към вратата на домакините, но топката се отби в напречната греда и стана лесна плячка за вратаря Анатолий Господинов. Арда отговори с неточен удар на Принц Окезие от наказателното поле и далечен изстрел на Иван Тилев, който беше уловен от Светослав Вуцов.

Стражът на "белите" обаче беше безпомощен в 33-ата минута, когато Тонислав Йорданов получи топката пред наказателното поле и стреля точно до левия страничен стълб на вратата на гостите. В края на първото полувреме Владимир Николов изравни при разбъркване в пеналта на Арда и асистенция на Тони Тасев. Първоначално беше маркирана засада, но след преглеждане на ситуацията с ВАР голът беше признат.

Втората част стартира с опасности пред двете врати, но Тонислав Йорданов на два пъти и Иван Минчев не успяха да вкарат.

След малко повече от час игра Арда поведе за втори път в мaча. Пламен Крачунов беше най-добре пласиран в наказателното поле и отблизо ритна топката във вратата за 2:1.

Пет минути преди края Иван Коконов реши всичко с трети гол с удар от границата на наказателното поле.

Арда е на седма позиция с 48 точки, на две пред ЦСКА 1948, който е с мач по-малко. Славия е на 10-а позиция с 43.