София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Арсенал официално потвърди трансфера на Суарес

Денис Суарес официално е играч на Арсенал

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Арсенал обяви официално привличането на халфа на Барселона Денис Суарес. Испанецът ще играе под наем на "Емиратс" до края на сезона. В съобщението, публикувано на сайта на "топчиите", не се споменава, но медиите на Острова твърдят, че в договора има опция за закупуване срещу 20 милиона паунда. Още вчера двата клуба се разбраха, а каталунците обявиха новината на официалния си сайт, но много скоро след това изтриха съобщението.

Суaрес е първото попълнение на Емери през тази зима. Двамата работиха заедно в Севиля, където халфът игра под наем през сезон 2014/15.

"Много сме щастливи, че Денис Суарес идва при нас. Той е футболист, когото познавам много добре, тъй като работихме заедно в Севиля. Той ще ни донесе качество и много вариативност в атакуващ план, така че ще може много да ни помогне", заяви мениджърът на Арсенал Унай Емери. 

"Моят идол във футбола винаги е бил Андрес Иниеста. Това, което никой не знае за мен, е, че когато бях малък, имах навика  да гледам Премиър лийг по телевизията и Арсенал бе отборът, който истински ме вдъхновяваше. Харесвах да гледам  Бергкамп и Анри - те са легенди и се надявам, че ние можем да вървим по техните стъпки", сподели Суарес, който ще играе с №22 на "Емиратс". 

Интерсното е, че Суарес най-вероятно ще дебютира срещу бившия си клуб Манчестър Сити в неделното дерби на "Етихад".