София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Астън Мартин представи болида за завръщането си във Формула 1

AMR21 е оцветен в "Британско състезателно зелено"

3 годиниМоторни 1 Симеон Кисьов

Отборът на Астън Мартин представи своя претендент за сезон 2021 във Формула 1. Британският тим, който се завръща в шампионата след 60-годишно отсъствие наследява тима на Рейсинг Пойнт, но ще се състезава в „Британско състезателно зелено“, вместо в розовото, с което Рейсинг Пойнт и Форс Индия се състезавах през последните четири години. Розовото все пак присъства по разцветката на Астън Мартин, тъй като тимът продължи своето партньорство с австрийската компания за водни технологии – BWT.

Болидът AMR21 бе представен от двамата пилоти на тима Себастиан Фетел и Ланс Строл по време на онлайн презентация излъчена в социалните мрежи на тима.

По време на представянето, успех на Астън Мартин пожелаха седемкратният шампион от „Супербоул“ Том Брейди, както и Даниел Крейд, който играе британският таен агент - любител на марката - Джеймс Бонд.

Сезон 2021 във Формула 1 стартира на 28 март с Гран При на Бахрейн на пистата „Сахир“. Две седмици по-рано на същото трасе ще се проведе и единственият тридневен предсезонен тест за 2021 година. Фетел и Строл обаче няма да се наложи да чакат до тогава, за да навъртят първите си километри с AMR21, тъй като още утре на „Силвърстоун“ тимът ще направи първи изпитания на своя автомобил по време на един от двата му разрешени за годината филмови дни.