София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Астън Вила катастрофира в Олимпиакос в мач с 6 гола и пропусната дузпа

В 87-ата минута Джон МакГин стреля от границата на назакателното поле, но Цолакис спаси

15 дниФутбол 36 Симеон Кисьов

Астън Вила загуби от Олимпиакос с 2:4 в първи изключително емоционален полуфинал в Лигата на конференциите. Гърците поведоха с 0:2, Астън Вила изравни в началото на втората част, но гостите вкараха още два гола. 7 минути преди края на мача Дъглас Луис пропусна дузпа, след като изпрати топката в аут. Олимпиакос на практика вкара 4 гола след 5 точни удара във вратата на Робин Олсен, тъй като Емилиано Мартинес бе наказан за този мач.

В 16-ата минута Аюб Ел Кааби бе изведен зад защитата на англичаните и с мощен удар я вкара в мрежата на Олсен. Първоначално голът не бе зачетен, но след преглед с ВАР се оказа, че няма засада и гърците поведоха. В 29-ата минута гостите вкараха и втори гол. Даниел Поденсе пусна прекрасен пас към Аюб Ел Кааби, който излезе сам срещу вратаря и мушна топката в мрежата му. В първата минута на продължението Оли Уоткинс върна едно попадение, след като получи извеждащ пас и отбеляза за 1:2.

В 52-ата минута Муса Диаби отбеляза хубав гол, като получи топката в наказателното поле и я изпрати в мрежата на гостите, като стреля от малък ъгъл и изненада вратаря на Олимпиакос. Гърците обаче поведоха отново в 56-ата минута, когато гърците получиха дузпа, която Аюб Ел Кааби отбеляза от дузпа за 2:3. В 67-ата минута Сантиаго Хесе стреля, топката се удари в Конса и влетя за четвърти път в мрежата на Олсен. 4 минути преди края Дъглас Луис пропусна дузпа за Астън Вила.

Малко след началото на мача Морган Роджърс стреля по земя, но Константинос Цолакис със сетни сили отрази удара му.

В 9-ата минута Леон Бейли прати топката във вратата отблизо с глава, но попадението не бе зачетено заради нарушение срещу Висенте Ибора в хода на атаката.

В 14-ата минута Дъглас Луис стреля от дистанция, но стражът на Олимпиакос спаси.

В 16-ата минута и Олимпиакос вкара топката в мрежата на Астън Вила. Аюб Ел Кааби бе изведен зад защитата на домакините и с мощен удар вкара топката в мрежата, но попадението първоначално не бе заради засада. След преглед с ВАР обаче се оказа, че Мати Кеш покрива засадата и попадението бе зачетено.

В 29-ата минута Олимпиакос поведе с 2:0. Домакините сбъркаха при изнасянате на топката, Поденсе даде страхотен пас към Аюб Ел Кааби, който изскочи сам срещу вратаря и пусна топката под плонжа на Олсен за 0:2.

Минута преди края на първото полувреме домакините от Астън Вила имаха пълни основания да поиска дузпа за нарушение срещу Лиам Бейли в наказателното поле, но реферът си затвори очите и не посочи бялата точка.

Астън Вила успя да върне едно попадение в заключителните минути на първата част. Мати Кеш проби отдясно, пусна към Диаби, който изведе Оли Уоткинс, който вкара топката в мрежата на гръцкия тим.

Началото на второто полувреме на мача се бави заради инцидент на трибуните.

Втората част започна с натиск на Астън Вила и няколко атаки в първите 5 минути, които поставиха под напрежение футболистите на Олимпиакос.

В 52-ата минута Муса Диаби вкара изключителен гол. Той получи топката в наказателното поле и от изключително малък ъгъл шутира и изпрати топката между вратаря и левия стълб за 2:2.

Олимпиакос получи право да изпълни дузпа в 55-ата минута, когато Дъглас Луис игра с ръка в наказателното поле и реферът Марко Гуида посочи бялата точка.

В 61-ата минута Оли Уоткинс получи добър извеждащ пас, но бе изпреварен от Цолакис.

Драмата стана пълна в 67-ата минута. Тогава Сантиаго Хесе стреля, топката се удари в гърба на Конса и влезя в мрежата за 2:4.

В 72-ата минута Оли Уотинс стреля опасно, но топката попадна право в ръцете на стража на гостите.

9 минути преди края на мача Астън Вила също получи дузпа, след като Джон Дуран бе фаулиран в наказателното поле. Преди това имаше и игра с ръка на Давид Кармо и реферът показа бялата точка. Дъглас Луис се нагърби с изпълнението и изпрати топката в аут.

В 87-ата минута Джон МакГин стреля от границата на назакателното поле, но Цолакис спаси.