София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

АТАКАТА СРЕЩУ ЖУРНАЛИСТИТЕ Е ПЛАНИРАНА

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ОКОЛО НАПАДЕНИЕТО

пропускане
9 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Днес 30 минути след полунощ, фенове на Левски атакуваха журналисти на Евроком. В 19 блок в Студентски град няколко минути след като петимата потърпевши се събрали, за да празнуват рождения ден на единствения, който не е от екипа на Евроком, по прозореца на апартамента бил хвърлен камък. Единият от журналистите отворил да види какво се случва и видял трима души, които гордо заявили, че са привърженици на Левски и го предизвикали да излезе авън. Журналистът не отговорил на поканата, а отишъл до охраната да каже за случващото се. Долу, пред входа на блока, обаче ги причакали трима привърженици, но не първоначалните. Те са били въоръжени с ножове, палки и тръби. Феновете хвърлили тръба по една от жертвите и са счупили два прозореца.  

Когато журналистите се опитали да изяснят случващото се, нови 20 души са скочили на бой на жертвите. Смяташе се, че нападението било в следствие от фенските песни и музиката. То обаче е целенасочено. От 2 седмици насам кола следи журналист на Евроком и водещата на Ултраспорт. Освен това, пространството около блока е изцяло тревна площ и няма как човек да е минал случайно оттам.