София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Черно море взе среброто, ЦСКА на бараж за Европа

Червен картон на Бусато, играч в болница и отменена дузпа белязаха дербито

24 дниФутбол 12 Симеон Кисьов

Черно море победи ЦСКА с 1:0 като гост в директна битка за втората позиция в класирането на efbet Лига. Така кръг преди края варненци си осигуриха сребърните медали, които печелят за първи път в новата си история.

Първият точен удар в срещата бе на сметката на домакините, но изстрелът с глава на Джонатан Линдсет в седмата минута не доведе до неприятности за Дюлгеров.

Малко повече от десет минути след това Черно море организира многоходова атака пред наказателното поле на ЦСКА, но Тибо Вион изпъкна с намеса в краката на Андреас Калкан.

Минути по-късно "червените" записаха втория си точен удар в мача, дело на Тобиас Хайнц, но от него не последва нищо опасно.

Минути преди края на първата част Хайнц беше свален на тревата след удар от Живко Атанасов в наказателното поле на Черно море, но реферът Георги Кабаков видя изблъскване на бранителя и фаул в атака.

Хайнц отново бе в центъра на събитията с хубав изстрел от въздуха след корнер в продължението на срещата, но не намери целта.

Началото на втората част беше кошмарно за ЦСКА, след като пет минути преди края Густаво Бусато беше изгонен с директен червен картон. Стражът връхлетя върху Уеслен Жуниор и се наложи футболистът на варненци да бъде откаран с линейка в болница.

При последвалия фаул резервата Димитър Евтимов не отрази по най-добрия начин силен удар на Атанас Илиев, а Пабло Гарсия направи добавка за 1:0.

По-малко от пет минути след това Георги Кабаков отсъди дузпа за ЦСКА след фасул на Живко Атанасов срещу Тибо Вион, но 11-метровият наказателен удар беше отменен заради засада.

Минути преди края на редовното време Амос Юга отправи топовен изстрел към вратата на Черно море, но не намери целта.

Черно море вече е твърдо на втората позиция вече на 5 точки пред ЦСКА кръг преди края и за първи път в историята си ще вземе сребърни медали от шампионата.

"Моряците" спечелиха квота за Лига Европа, докато "армейците" отиват на бараж срещу ЦСКА 1948 или Арда. Те ще бъдат домакин в срещата на 31 май от 19:00 часа.