София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Еди Хърн: Джошуа се завърна, Хъргович е следващ

Мисля, че този Антъни Джошуа, който наблюдавахме, е най-добрият боец в света в тежка категория

4 месецаДруги 16 Симеон Кисьов

Боксовият мениджър Еди Хърн е на мнение, че Антъни Джошуа е отново най-добрия боксьор в тежка категория в света.

В началото на 2023-а Ей Джей бе боксьор в серия от две поредни загуби, но той натрупа три поредни успеха тази година и сега отново е в дискусията за бъдещ претендент за световна титла. Само преди ден британецът отказа Ото Валин след пет рунда бокс в Рияд, Саудитска Арабия. Ето как коментира успеха му Хърн.

"Мисля, че този Антъни Джошуа, който наблюдавахме, е най-добрият боец в света в тежка категория. Изяви се страхотно тази вечер. Той показа, че се завърна. С тази нагласа в отбора му, си мисля, че е непобедим. 2024-а ще бъде огромна за него", категоричен бе президентът на "Matchroom".

Джошуа трябваше да се изправис срещу Уайлдър през март 2024-а, но последният загуби с единодушно съдийско решение от Джоузеф Паркър. Сега пред боксьора от Уотфорд стоят няколко алтернативи. Една от тях ключва двубой с непобедения хърватин Филип Хъргович, който се справи с Марк Де Мори само за един рунд на същата галавечер.

"Искахме Уайлдър, но той загуби. Случва се в бокса. Джошуа иска да е трикратен световен шампион. Може да се изправи срещу Фили Хъргович за титлата на IBF", допълни Хърн. Тази възможност съществува, ако победителят от срещата Тайсън Фюри-Александър Усик откаже да направи задължителна защита на пояса на IBF срещу Хъргович.