София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Голов хикс прати Лацио над Рома в крайното класиране

Гостите от Верона поведоха чрез Джовани Симеоне и Кевин Лазаня, но римляните стигнаха до пълния обрат в резултата

2 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Лацио и Верона изиграха страхотен мач, вкараха си 6 гола и завършиха наравно 3:3 в двубой от последния 38-и кръг на Серия А.

Гостите от Верона поведоха чрез Джовани Симеоне и Кевин Лазаня, но римляните стигнаха до пълния обрат в резултата. Джоване Кабрал и Фелипе Андерсон и Педро бяха точни за домакините.

Верона се добра до точката чрез Мартин Хонгла. Камерунецът се разписа четвърт час преди изтичането на редовното време.

Със спечелената точка римските „орли“ си гарантираха петото място в крайното класиране с актив от 64 точки, на 1 пред градския си съперник Рома. И двата столични отбора си подсигуриха участието в Лига Европа през следващия сезон. След ремито Верона финишира 9-и с 53 точки.

Резултатът беше открит от Джовани Симеоне в 6-ата минута, когато той се разписа с глава. Гостите удвоиха преднината си четвърт час след началото. Тогава Лазаня се разписа с мощен шут от дистанция.

Секунди по-късно Лацио намали изоставането си и се върна в мача. Джовани Кабрал овладя в наказателното поле и порази целта.

Определено Лацио вдигна оборотите и успя да възстанови равенството в 29-ата минута. Тогава Фелипе Андерсон прати топката в мрежата с удар от границата на наказателното поле.

В 62-рата минута Лацио стигна и до пълния обрат в резултата. Педро се ориентира бързо при разбъркване в наказателното поле и реализира за 3:2.

Верона съумя да се съвземе и изравни в 76-ата минута. Мартин Хонгла преодоля вратаря за 3:3. Останаха съмнения за засада, но след преглед с ВАР не беше открито нищо нередно.

До края Лацио опита да стигне до победата, но пропуски направиха Сергей-Милинкович Савич и Франческо Ачерби.

В ранния мач от италианския елит Болоня постигна победа срещу Дженоа с 1:0. Единственото попадение за отбора на Синиша Михайлович бе дело на Муса Бароу в средата на второто полувреме. Той се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле и вкара с плътен удар в десния ъгъл.

Гостите от Болоня имаха чудесна възможност да открият резултата още след половин час игра. Тогава Де Силвестри отправи силен удар с глава, но вратарят на домакините Адриан Семпер направи невероятно спасяване.

Дженоа все пак се опита да се раздели достойно с елита. В 83-ата минута удар на Келвин Йебоа бе спасен от вратаря на гостите Францеско Барди, а минути след това шут на Мортен Френдруб срещна десния стълб.

С успеха Болоня се изкачи поне временно на 12-о място в класирането, а Дженоа завърши сезона на предпоследната позиция и дори може да остане последен при успех на Венеция утре.