София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ГРЕМИО – ИНТЕРНАСИОНАЛ – ПРЕВЮ

КОЙ ЩЕ Е ПОБЕДИТЕЛ В ПОРЕДНОТО ДЕРБИ НА ПОРТО АЛЕГРЕ ?

9 годиниБразилейро 1 Телевизия Евроком

Като черешка на тортата, с дербито на Порто Алегре между Гремио и Интернасионал приключва този 17 – ти кръг на първенството. В един футболен град, където футбола е все още жив и е запазил своята романтика, „Арена до Гремио” ще е домакин на сблъсъка. От 00:30 часа след полунощ, пряко по Евроком ще можем да се насладим на този така очакван дерби мач.

Мачът между двата най-големи клуба в Порто Алегре - Гремио и Интернасионал е известен като „Гренал”.  „ГРЕ” идва от името на ГРЕмио, а „НАЛ „ от името на ИнтернасиоНАЛ. Това е едно от най-яростните съперничества между тимове в Южна Америка. Много известни футболисти са вземали участие в „Гренал”, сред които личат имената на : Валдомиро, Дунга, Евералдо, Аиртон, Фалкао, Тафарел, Роналдиньо, Нилмар, Оскар, Форлан. Не са малко известни и имената ръководили един от двата отбора в този дерби мач, като : Луиш Фелипе Сколари, Абел Брага, Карлос Алберто Перейра, Теле Сантана, Рубенс Минели, Еньо Андраде и т.н.  Първия мач между отборите се изиграва на 18 юли 1909 година, в неделя. Гремио побеждава с гръмкото 10-0, което е и най-голямата победа в историята на съперничеството.

 

В отбора на Гремио, Рожер Машадо няма да може да разчита на халфът Уолъс, който е наказан. Марсело Гройе се завръща, след като пропусна последния шампионатен мач, като в състава се завръща и зашитника Марсело Оливейра. Габриел, Рамиро и Жулиано продължават да лекуват травми, а състоянието на Юри Мамуте също не е добро и нападателя е отново под върпос за мача.

 

За Интернасионал се завръщат защитника Ревер, левия бек Джеферсън, както и полузащитника Николас Фрейтас. Чарлес Арангуиз е пред продажба, но основна новина за отбора е уволнението на Диего Агире, като слуховете са за това че Освалдо Оливейра ще бъде негов заместник.

 

Като едно от най-големите дербита на бразилския футбол, ние всички ще очакваме мача с вълнение. Двата отбора не се намират в най-добрата си форма, като Гремио няма победа в последните си три шамионатни двубоя, губейки с 1:0 в последния кръг от Флуминензе като гост. Интернасионал от своя страна записа 2 поредни мача при резултат 0:0. Тяхното ръководство и феновете очакваха много повече от своите любимци и както се случва обикновено, последва уволнение на треньора Диего Агире.

 

Гремио не успя да победи в последните три мача играни през тази година в „кампеонато гаучо”. Интернасионал спечели единия от мачовете, а останалите два завършиха без победител – 0:0. Гремио е непобеден в 9 поредни домакински мача, но за отбелязване е факта, че Интернасионал е без загуба от Гремио в 12 от последните 13 изиграни мача между двата отбора.