София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ГРИГОР ДИМИТРОВ ПОБЕДИ АНДИ МЪРИ

БЪЛГАРИНЪТ ПОБЕДИ СВЕТОВНИЯ №2 В ТЕНИСА

8 годиниТенис 3 Телевизия Евроком

Първата ни ракета Григор Димитров напомни за най-доброто от себе си, отстранявайки световния №2 Анди Мъри в третия кръг на турнира от серията "Мастърс" в Маями след победа с 6:7 (1), 6:4, 6:3. Така за първи път от месеци насам Григор ще окупира челните страници с постижение на корта, а не на нежния фронт.

Двубоят оправда очакванията, че ще бъде много оспорван, както и предишните осем помежду им. Това беше трета победа на Григор над шотландеца, който му води с три успеха. Съперник на Григор в 1/8-финалите ще бъде французинът Гаел Монфис, който победи с 6:3, 6:4 Пабло Куевас.

Първият сет беше равностоен до тайбрека, като и двамата тенисисти играеха на приливи и отливи. В решителната част обаче шотландецът наложи вихрено темпо и спечели с лекота, като позволи на Григор да вземе само една точка.