София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Питбулът, убил стопанката си: Преди година нахапал и приятеля й

След инцидента животното е упоено и откарано в приют

7 дниОбщество 22 Иванина Игнатова

37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от кучето ѝ във Варна. Сигнал за инцидента е получен в сряда сутринта. Стопанката била ухапана от питбула си в областта на бицепса.

Красимира Илиева живее в апартамента под този на жертвата. Тя извикала линейка, която да помогне на жената. „Момичето беше кротко, но не се грижеше добре за кучето. Още миналата година то нахапа приятеля ѝ по крака. Момчето два месеца лекуваше раната си и се махна”, разказа тя пред Nova.

След инцидента животното беше упоено и откарано в приют. То имало порезна рана на врата, посочи Христина Мирчева, която е сътрудник на общинския приют. По първоначална информация мъж е опитал да спаси стопанката на питбула, намушквайки го с нож. „Ако се установи, че кучето е убило жената, комисия от еколози ще определи съдбата му”, допълни тя. 

"В някои страни за отглеждането на тази порода кучета трябва да се преминат специални курсове и да стопанинът да има обособено място за животнот. В някои държави породата дори е забранена", обясни Мирчева. По думите ѝ трябва да се работи по законите у нас.