София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Гуардиола: Невъзможно е да поема друг английски отбор

Не мога да поема друг отбор от ВЛ,заяви Гуардиола

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че никога не би ръководил друг английски отбор, тъй като се чувства обичан от хората покрай тима. 

“Статистиката и числата са хубави, но числата не са страст. Това нищо не ти дава. По-добре е да кажа след 10 години, че помня този финал и колко добре играхме, да помня начина, по който сме го направили. Разбира се, титлите са важни и са ми помогнали да имам работа и да продължавам да се трудя за моята страст. Но мисля, че всички мениджъри са щастливи със старите си играчи, когато можем да се прегърнем и да имаме добри взаимоотношения. Всеки обича да бъде обичан, това е тайната на нашите животи. Ще бъде манчестърец до края на живота ми. Ще бъда фен на Манчестър Сити и ще е невъзможно да тренирам друг английски тим, защото усещам любовта на хората тук. Когато хората ме питат какво искам - да бъда обичан. Най-приятното нещо е, когато се чувстваш добре с останалите хора”, сподели Гуардиола пред BBC Radio 5 Live.