София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Изненадата е факт! Впечатляващ Паркър шокира пасивен Уайлдър

Джоузеф Паркър победи фаворизирания американец в гала вечерта "Деня на страшния съд"

4 месецаДруги 9 Симеон Кисьов

Джоузеф Паркър надви Дионтей Уайлдър в един главните двубои от паметното събитие „Денят на страшния съд“. Новозеландецът бе по-активният боксьор през цялата среща, а неговият противник, който бе считан и за фаворит в сблъсъка, бе изненадващо пасивен, като не успя да наложи своето темпо и на няколко пъти се размина с нокаута. Това е една от най-големите победи на Паркър, който с представянето си показа, че има сериозен потенциал за нещо по-голямо, а успехът му бе напълно заслужен и бе обявен за победител от тримата странични съдии (118-112, 120-108, 118-110).

ПЪРВИ РУНД:

Двамата боксьори се изчакваха, като изглеждаха респектирани и чакаха своите възможности. Паркър нанесе хубав удар с дясната ръка, но не успя да развие атаката си.

ВТОРИ РУНД:

Паркър отново бе по-активният боксьор на ринга, а Уайлдър предпочиташе да изчаква и да проучва противника си, очаквайки възможности за атака с дясната си ръка.

ТРЕТИ РУНД:

Третата част също започна с ниско темпо. Паркър се опита да скъси дистанцията с комбинации от прави удари в трупа и главата на Уайлдър, но започна все по-често да е засрещан от дясната ръка на американеца. В последната минута новозеландецът притисна Уайлдър към единия от ъглите на ринга, но този път бе контриран от десен ъперкът. Дионтей показа съвсем различен бокс от този, който сме свикнали да виждаме.

ЧЕТВЪРТИ РУНД:

Паркър разклати Уайлдър още в първата минута с десен крос, американецът му върна услугата. Новозеландецът надуши кръвта и се втурта в атака. Уайлдър бе все още разклатен, но се движеше и успяваше да отрази атаките на Паркър. Бившият световен шампион на WBO продължи с пресата ив последните 20 секунди отбелязва още няколко силни удара със задната му дясна ръка.

ПЕТИ РУНД:

Двамата размениха няколко атаки, но Паркър бе по-активният за пореден път, като имаше добра комбинация в лицето на Уайлдър, който бе леко разклатен, но успя да запази положение и на свой ред да контраатакува, като изглеждаше, че чака момента, за да нанесе финалния си удар.

ШЕСТИ РУНД:

Паркър продължи да бъде опасен, като нанесе страховита атака на Уайлдър, а Дионтей отстъпваше в опит да запази позициии. Самият той в края на рунда атакува леко безразсъдно, но постигна успех, като вкара в действие дясната си ръка и поразклати съперника.

СЕДМИ РУНД:

Рундът започна по-изчаквателно, като Паркър не бе толкова агресивен, а когато оставаше минута до края на частта Уайлдър отново се хвърли напред с дясната си ръка и нанесе добър удар. В последните секунди на рунда Паркър разклати сериозно противника си, като реализира прекрасна атака, но Дионтей се отдръпна и успя да уцелее.

ОСМИ РУНД:

Паркър затвърди преимуществото си и не спря да пресира, въпреки очевидната преднина в съдийските карти. Новозеландецът вкара няколко силни десни крошета в главата на Уайлдър и завърши рунда с осезаема доминация на ринга в Рияд, а Дионтей едва оцеля на ринга и се спаси от нокаут.

ДЕВЕТИ РУНД:

Деветият рунд не предложи сериозни размени на удари, като двамата боксьори изглежда възстановяваха силите си, а Паркър се опитваше да нанася отново тежки удари на своя съперник, който продължаваше да отстъпва.

ДЕСЕТИ РУНД:

Първите минути бяха спокойни, но накрая Уайлдър, въпреки че отстъпваше и даваше свобода на Паркър, успя да нанесе тежък ъперкът, който нарани новозеландеца, но той бе готов за тази атака и успя да се предпази, изчаквайки края на рунда.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД:

Самочувствието на Паркър нарастваше, но в началото на рунда двамата влязоха в няколко клинча, като Уайлдъл продължаваше да изчаква и да опитва рязки и изненадващи атаки, надявайки се да нокаутира съперника.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД:

Паркър използва мощни десни крошета, за да държи Уайлдър далеч от себе си. Новозеландецът умело пазеше резултата, но не изпускаше юздите на двубоя.